Vyrobit domácí čokoládové pralinky je velice jednoduché, s naším receptem a návodem na výrobu domácích pralinek to zvládne opravdu každý :-) Příprava vám zabere cca 20 minut a výsledek bude ohromující. Chuťově i vzhledově domácí pralinky konkurují značkovým čokoládovým pralinkám.
Co budete potřebovat na pravé domácí pralinky?
Na výrobu domácích pralinek potřebujete mléčnou, bílou nebo
hořkou kvalitní čokoládu na pralinky s cukrem či bez cukru, která se prodává ve formě dukátů nebo peciček, a silikonovou formu na pralinky.
Nedoporučujeme tabulkovou čokoládu na vaření, např. Orion, která jednak obsahuje kontroverzní palmový tuk a navíc z ní nejsou pralinky zdaleka tak chutné, jako z pravé čokolády na pralinky.
Návod na výrobu:
Čokoládové pecičky nebo dukáty rozpustíme v nerezové či porcelánové míse, kterou posadíme na hrnec s vroucí vodou. Čokoládu nad párou mícháme až do rozpuštění.
Vezmeme formu na pralinky, která může mít důlky ve tvaru srdíček, koulí, hvězd, mořských plodů, zvířat a jiných tvarů.
Tuto formu začneme plnit rozpuštěnou a na 30 stupňů schlazenou čokoládou.
Čokoládu do formy naléváme naběračkou a poté dlouhým nožem nebo špachtlí odstraníme přebytek čokolády a uhladíme povrch. Čokoládu lze do formy také vstřikovat zdobítkem.
Necháme pralinky ztuhnout a vyklepneme z formy. Poté je naservírujeme na talířek, tác, nebo pokud chceme zamilované pralinky, tak je naskládáme na talíř ve tvaru srdce nebo do
srdcové misky, a pak už jen můžeme mlsat.
Pralinky lze vylepšit zdobením, např. rozpuštěnou čokoládou v jiném odstínu uděláme na pralinky proužky nebo je posypeme cukrovým sypáním, obarvíme jedlou barvou či nazdobíme srdíčky z jedlého papíru apod.